Wij gaan stoppen! Daarom nu 35% korting op de hele collectie. (op=op)

4x tips om zelf goede foto’s te maken voor social media en je webshop

Heb jij wel eens nagedacht over de manier hoe jij je content plaatst en je foto’s maakt voor je business? Door het gebruik van de juiste afbeeldingen kan een potentiële klant in een oogwenk een beslissing maken. Afbeeldingen verwerken we namelijk erg snel - in feite sneller dan tekst, video of audio. Daarom is het als ondernemer of merkeigenaar essentieel dat jouw product of dienst meteen wordt herkend. Doe je dit door een mooie en pakkende beeldtaal te laten zien is de kans op actie vele malen groter! 

Amateur v.s. professional

 Te vaak zien we ondernemers niet hun volle potentie benutten omdat hun beeldmateriaal niet professioneel overkomt. En als amateur overkomen is een manier voor klanten om te beslissen om niet die actie uit te voeren die je graag voor ogen hebt, hoe geweldig je product ook is. Tijd dus om te investeren in goede content, wedden dat jij met deze 4 tips gelijk aan de slag kunt?!

Tip 1: Bepaal jouw merkstijl

De visuals op  jouw website en socials zou je kunnen zien als jouw visitekaartje. Een musthave voor geslaagde en consistente content is door te weten wat jouw merkstijl is. Dit zorgt voor herkenbaarheid en een gevoel van vertrouwen.  Als je weet wat jouw stijl is, kun je snel en slim te werk gaan om jouw content te schieten. Denk bijvoorbeeld eens na: welke kleuren vind je mooi? Zijn er unieke elementen die bij jou of je product passen? Welke sfeer spreekt je aan, is dit bijvoorbeeld een donkere en warme setting, een frisse en luchtige setting of juist vrolijk en kleurrijk?

Door over dit soort onderwerpen na te denken en op te schrijven, ga je een stijl voor jouw merk formuleren en kun je voorkomen dat je content verschillende stijlen door elkaar haalt. Wat dit je oplevert? Herkenbaarheid voor jouw klanten en een professioneel ogende tijdlijn en website.  

Tip 2: Maak gebruik van dezelfde, rustige achtergronden

Zoals zojuist beschreven, is vast kleurgebruik belangrijk om een herkenbaar merk op te bouwen. Dit kleurgebruik kun je ook terug laten komen in de achtergrond van je foto’s. Het gebruik van stylingboards kan hierin ontzettend handig zijn, want niet iedereen heeft natuurlijk zo’n mooi marmeren keukenblad of betonvloer! 

Met de stylingboards kun je overal fotograferen waar je maar wil, en doordat je ze ook als at home fotostudio neer kunt zetten, heb je ook gelijk een rustige en schone achtergrond waardoor er geen enkel afleiding van jouw product meer te zien is!

 Tip 3: Gebruik de juiste hoek

Er zijn eigenlijk maar 3 échte winnende fotografie hoeken waarmee je een perfect shot maakt, namelijk; recht van bovenaf op het product fotograferen (zoals een flatlay), recht voor het product fotograferen of de diagonaalmethode.

Recht van bovenaf:

Flatlay fotografieachtergrond marmer

Dit is perfect voor flatlays, dus bijvoorbeeld van het schieten van je workstation, meerdere producten die op de foto moeten of van een mooi gestylde tafel. Gebruik deze positie om een complete setting te fotograferen (bestaande uit meerdere elementen). 

Recht van voren:

Flatlay fotografieachtergrond marmer

Deze techniek is een winner voor food fotografie. Denk bijvoorbeeld aan gestapelde koekjes, pancakes met stroop dat er vanaf druipt of een grote gelaagde taart waar een stukje uitgesneden is. Deze positie is perfect om te gebruiken bij items die op elkaar gestapeld zijn.

Diagonaalmethode:45 graden hoek.

Flatlay fotografieachtergrond marmer

Bij deze techniek houd je je camera dus op 45 graden schuin vanaf het object dat je wil fotograferen en gebruik je om focus te leggen op iets waar jij de aandacht op wil plaatsen. Deze techniek is top bij het fotograferen van details! Denk bijvoorbeeld aan het koekje dat bij je cappuccino ligt of oorbellen in een mooi juwelendoosje. Helemaal mooi om je scherpte/diepte verhouding in je camera hier mooi op af te stemmen. 

 Tip 4: bewerk je foto’s consistent

Laat je fotografie schitteren door een herkenbare stijl in je fotografie terug te laten komen. Het bewerken van je foto’s kan je hier ontzettend bij helpen. Dit kun je doen door een consistente filter te gebruiken over jouw foto’s. Je kunt bijvoorbeeld handige presets  downloaden voor Lightroom. Dit zijn vaste instellingen voor het bewerken van je foto’s zodat ze altijd dezelfde sfeer blijven ademen. Dit scheelt veel tijd.

Pure en eerlijke fotografie werkt het beste: overdrijf dus niet in je nabewerking en let erop dat je producten hun kleurechtheid behouden. 

Ga jij aan de slag met deze tips? Laat het ons weten in de reacties!