Wij gaan stoppen! Daarom nu 35% korting op de hele collectie. (op=op)

5 tips voor content-en productfotografie in de lente

1. Gebruik de kleuren van dit seizoen in je fotografie en kies de juiste backdrop

Voordat je start met fotograferen is het belangrijk om na te denken over met welk kleurenpalet je wil gaan werken. In het voorjaar gaan we voor nieuw en fris en laten we de donkere winter achter ons. Denk maar aan de natuur: deze laat in de lente de mooiste frisse kleuren zien als zachtroze, frisgroen, zonnig geel en helder wit. Begin bij de basis en pas deze vrolijke lentekleuren toe in je fotografie setting, dan ben je al goed op weg!

Ons advies is om maximaal twee hoofdkleuren te kiezen: hiermee breng je eenheid in je foto’s en creëer je balans. De rest van de kleuren zijn neutraal en ondersteunen je hoofdpalet. Essentieel voor het kleurenpalet van je foto is de achter- en ondergrond waarop jij je setting wil gaan maken.

Bekijk hier onze selectie Stylingboards die perfect passen bij de lente.

 

2. De lente is het mooiste seizoen voor de belichting van je foto’s

 Wist je dat de lente een van de beste momenten is om gebruik te maken van daglicht in je foto’s? De zon staat nog niet te hoog aan de hemel en is niet zo fel als de zomer. Dit zorgt voor mooie, natuurlijke en zachte belichting. Maar hier gebruik van! Plaats je fotografie setting daarom in de lente het liefst in het daglicht. Zoek daarom de beste spot voor jouw product-of contentfotografie bij een raam. Onze Stylingboards kun je namelijk makkelijk verplaatsen, door de stevige kwaliteit neem je ze overal mee naar toe en kun je met het licht mee bewegen tijdens je shoot.

Nog een tip voor als je dan toch dat mooie lente licht aan het vangen bent: belicht je setting vanaf de zijkant. Dit geeft namelijk vaak de mooiste lichtval op je producten.

 3.Bloemen en planten zijn de perfecte props voor je foto’s

 Als je kijkt naar onze fotografie dan zal het je niet ontgaan, in bijna elke sfeervolle foto gebruiken we bloemen en planten. Want door het gebruik van natuurlijke elementen kun je spelen met je compositie en een sfeer oproepen. De lente is het perfecte seizoen om de mooiste bloemen te spotten. Neem de kleur van de bloem waarmee je werkt als een van je hoofdkleuren en pas de andere props hierop aan.

4.Gebruik diverse props met een lentegevoel

In de lente liggen de winkels immers vol met de leukste (paas)decoratie items. Onze tip is dus om zeker ook even te gaan kijken welke leuke elementen je kunt shoppen voor je fotografie. Maar dat hoef je het natuurlijk niet te overdrijven: soms is een enkel item al genoeg. Kijk hierbij nogmaals goed naar je kleurenpalet en kies een subtiele ondersteuning naast je hero. Je hero is het hoofdonderwerp van je foto en vaak is dit je gekozen product. Dit is het belangrijkste element in je setting en moet dus enkel worden ondersteund door sfeermakers als paaseitjes, lintjes, bloemetjes of paastakken.

 5.Good vibes: iedereen wordt blij van de lente 

Jij toch ook? De zon staat langer aan de hemel en die nieuwe dosis daglicht doet wonderen voor je energie. Sfeervolle lentefoto’s zullen daarom ook vast bij jouw volgers een vrolijk en positief gevoel oproepen. Ga daarom lekker aan de slag met alle bovenstaande tips om jouw product vast te leggen. En vergeet ons ook niet te taggen in je foto’s voor een repost.