Wij gaan stoppen! Daarom nu 35% korting op de hele collectie. (op=op)

5 tips voor het maken van mooie foto’s vanuit huis

Herken je dit? Daar zit je dan, in je woonkamer, klaar om een nieuwe dag thuiswerken te beginnen. Tegenwoordig is het extra belangrijk om je te laten zien op social media en je verhaal te delen op je kanalen. Maar hoe doe je dat? Thuis beschik je misschien niet over de juiste tools en middelen die je ergens anders wel voor handen hebt. Gelukkig zijn er zat manieren om met creatieve oplossingen toch professionele foto’s te maken om te delen op je kanalen. Speciaal voor jou delen we de vijf beste tips voor het maken van mooie en sterkte foto’s gewoon vanuit je woonkamer:


Tip 1: Gebruik natuurlijk daglicht.

Toegegeven: in Nederland hebben we helaas niet altijd te maken met stralend zonnetje wat naar binnen schijnt. No worries, er zijn gelukkig genoeg manieren om het licht zo te kunnen opvangen waardoor je toch scherpe en heldere foto’s kunt maken. Óók als je niet beschikt over studio lampen. 

Fotografeer altijd zo dicht mogelijk bij de lichtbron. Daglicht zorgt voor een rustig en zacht effect. Check aan welke kant van je huis de zon staat en kies een raam waar je de ruimte hebt om te fotograferen. Dit kan een flatlay zijn, een mooi portret of een foto van je werkplek!

Merk je dat het daglicht toch niet voldoende is om je onderwerp mooi uit te lichten? Gebruik dan een wit vlak als reflectiescherm. Dit kan een kartonnen doos zijn of gewoon simpelweg een wit laken wat je ophangt aan de kant waar het licht wil opvangen om te reflecteren. 

Fotografeer je met kunstlicht? Dan zie je misschien dat je foto’s geel zijn van kleur.  Zorg er voor dat je op je camera het gele kunst licht compenseert door bij je instellingen de optie: kunstlicht aan te klikken of voeg meer blauw toe aan de bewerking van je foto (dit is namelijk complementaire kleur van geel) om je foto witter te maken. 


Tip 2: Zorg voor een herkenbare stijl.

Als je vaker vanuit huis je content gaat fotograferen, zorg er dan voor dat je dit in een herkenbare stijl blijft doen. Zo herkennen je volgers je handschrift en voer je jouw branding door in je fotografie. Dit kun je doen door herkenbare items en kleuren te laten terugkeren in je fotografie. Bedenk goed van tevoren wat écht bij je past. Lichte kleuren, natuurlijke materialen of juist felle kleurvlakken en rechte vormen. Maak een lijstje en check bij elk beeld wat je maakt of je een paar elementen terug herkent. 

Tip 3. Denk na over je achtergrond.

Ook met een mooie achtergrond kun je herkenbaarheid in je foto’s laten zien. Een houten tafel of de tegeltjes in je keuken kunnen al zorgen voor een mooi effect. Ga op zoek naar interessante texturen en kleuren. Bekijk hier onze handige stylingboards: deze fotografie achtergronden in marmer en beton lijken levensecht op de foto en gaan lang mee vanwege de stevige kwaliteit.

Tip 4: Kijk goed door je lens.

Op beeld ziet iets er vaak heel anders uit dan hoe je het met het blote oog zou zien. Bij het maken van je compositie is het belangrijk om continu door je lens te blijven kijken. Handig, want zo kun je ook gebruik maken van slimme hulpjes als dubbelzijdig tape, steuntjes, satéprikkers om alles op zijn plek te houden en je compositie nog beter te maken.

Tip 5: Zet je shotlist van tevoren op papier.

Het is heerlijk het is om creatief aan de slag te gaan met fotografie. Je kunt eindeloos experimenteren met composities en onderwerpen, en oeps, ineens zijn we alweer een paar uur verder! Voor zo min mogelijk afleiding en het efficiënt indelen van je tijd is het daarom handig om van tevoren even kort op te schrijven welke shots je nodig hebt. Zijn het productfoto’s? Bedenk dan welke producten het moeten zijn. Zijn het foto’s van jezelf of je werkplek? Bedenk dan van tevoren hoe je ze wil gebruiken op je website of social kanalen. Dit kan je helpen om te bepalen hoe je straks aan de slag wil gaan.

Meer tips en op de hoogte blijven van onze nieuwe producten voor fotografie? Volg ons dan op Instagram en schrijf in voor de nieuwsbrief!