Wij gaan stoppen! Daarom nu 35% korting op de hele collectie. (op=op)

Zo maak je goede productfoto’s zonder dure apparatuur

Als je een webshop hebt of een foodblog, weet je vast hoe belangrijk het is om goede foto's te hebben. Helaas kunnen de kosten hiervoor soms hoog oplopen, met dure camera's, objectieven, verlichting en achtergronden. Maar gelukkig hoef je niet per se veel geld uit te geven om professionele foto's te maken.Wij laten je zien hoe je slim om kunt gaan met de stijgende kosten door eenvoudige en kwalitatieve middelen te gebruiken voor je productfotografie en foodfotografie! 

Maak gebruik van daglicht en reflecties:

Daglicht is een gratis en effectieve manier om je producten te verlichten. Plaats je product bij een raam of buiten op een bewolkte dag en maak gebruik van deze natuurlijke manier van verlichting.

Als daglicht niet beschikbaar is, kun je reflecties gebruiken om je producten te verlichten. Dit kun je doen door een wit vel papier of een andere witte oppervlakte bij je product te plaatsen en het vervolgens te verlichten met een lamp of zaklamp. Het licht weerkaatst op je onderwerp met een zacht en natuurlijk effect.

Een dure camera is niet per se nodig:

Er wordt vaak gedacht dat hoe duurder de camera, des te beter de foto. Volgens ons hangt dit echter met veel meer factoren samen. Naast een goede camera is namelijk een mooie lens heel belangrijk. Maar voor de contentcreators onder ons die hun foto's vooral gebruiken op social media en online zou je ook kunnen investeren in een smartphone met goede camera! 
Tegenwoordig zijn smartphones een uitstekend hulpmiddel voor productfotografie. Veel smartphones hebben geavanceerde camera's die haarscherpe beelden kunnen produceren. Maak gebruik van een statief om trillingen te voorkomen en gebruik de camera-instellingen om de verlichting aan te passen. Zo hebben veel telefoons ook een manual functie waarbij je zelf het diafragma kunt aanpassen. Voor het maken van mooie productfoto's met veel scherpte diepte is dit een perfecte uitkomst! 


Gebruik eenvoudige achtergronden:

Een eenvoudige achtergrond, zoals een witte of zwarte achtergrond, maakt je product de hoofdrolspeler in de foto. Wil je toch gaan voor meer sfeer en diepte? Bekijk dan welke ondergronden je in huis kunt vinden. De bovenkant van je aanrechtblad of tafel misschien. Ook zijn de Stylingboards van Create&co een kwalitatieve en betaalbare oplossing voor je productfotografie. Onze boards zijn speciaal ontworpen om je product op een sfeervolle manier te laten shinen. Met veel verschillende prints die er levensecht uitzien op de foto vind je altijd een kleur die bij je merk past. En dankzij de stevige kwaliteit en coating kun je er eindeloos gebruik van maken en ze zijn ook nog eens makkelijk te verplaatsen.

Ga op zoek naar goede duurzame styling props:

Deze kunnen je productfoto's een extra dimensie geven. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van accessoires, bloemen, planten, of andere kleine voorwerpen om de foto op te leuken. Je kunt deze props vinden in leuke interieurwinkels, op rommelmarkten, of zelfs in je eigen huis. Probeer verschillende combinaties uit en ontdek wat het beste past bij je merk. Als je weet wat je graag gebruikt, verzamel dan meer van dit soort items en laat ze terugkeren.

Investeer in kwaliteit:


Het is verleidelijk om goedkope producten te gebruiken, maar dit kan uiteindelijk meer kosten dan het waard is omdat ze snel stuk gaan. Investeer in duurzame en echt goede producten voor productfotografie. Maar neem hier de tijd voor. Door veel te oefenen weet je op den duur wat je graag gebruikt en hierin kun je investeren. Het bedrag dat je uitgeeft, zal zich op de lange termijn uitbetalen in de vorm van betere productfoto's en daarmee ook een betere verkoop.

 

Tot slot: practise makes perfect:

Hoe meer je oefent met productfotografie, hoe meer je zult leren en hoe beter je zult worden. Experimenteer met verschillende technieken en stijlen en ontdek wat het beste werkt voor jou en je producten. Je zult merken dat het je steeds makkelijker af gaat en welke items goed werken voor jou.

Door creatief te denken en gebruik te maken van de juiste middelen, is het volgens ons zeker mogelijk om zelf  professionele foto's maken op een goedkope manier die je producten of gerechten op mooiste manier laten zien.