Wij gaan stoppen! Daarom nu 35% korting op de hele collectie. (op=op)

Zo maak je stijlvolle productfoto’s voor de kerst zonder over the top te gaan

Heb jij een webshop of blog? Dan heb je er vast over na gedacht om je content te boosten voor de feestdagen met fotografie die aansluit bij het seizoen. Maar zijn kerstslingers, kerstballen, nepsneeuw en glitters niet helemaal jouw ding? Geen zorgen, ook zonder deze poespas kun je een feestelijk gevoel opwekken met beelden die dichtbij de stijl van je merk blijven!
Dit zijn onze beste tips voor stijlvolle fotografie voor de feestdagen!

1. Werk met de kleuren en natuurlijke materialen van dit seizoen

Voordat je start met het maken van je fotografie setting is het belangrijk om na te denken over welke sfeer je wil uitstralen. Het najaar wordt vaak geassocieerd met warme kleuren en materialen. Gezelligheid staat centraal: het is immers het seizoen om samen te komen en te genieten van de winter .Begin dus bij de basis Laat deze warmte ook terugkomen in je foto’s, dan ben je meteen goed op weg!

Nu kun je natuurlijk aan de slag met beelden die kerst schreeuwen: compleet met nepsneeuw, kerstballen en glitters. Of je blijft dichter bij de stijl van je merk. Want vaak kun je met subtiele elementen al een feestelijk gevoel opwekken zonder te overdrijven.

DE BEST PROPS VOOR DE HERFST EN KERST

Producten waarvan wij meteen een winters gevoel krijgen zijn bijvoorbeeld kaarsen, thee, truien en andere dikke stoffen. Maar ook typische herfstitems uit de natuur als dennenappels, droogbloemen, pompoentjes, herfstbladeren en winterkruiden geven die perfecte verwijzing naar de winter. Houd de styling subtiel, soms is één van deze items al genoeg om de suggestie te geven van gezelligheid.

Voor onderstaand beeld werkten wij met onze favoriete minimalistische winteritems: thee, kaneel, een trui, droogbloemen en een geurkaars.

2. Werk met maximaal twee hoofdkleuren voor de juiste balans

We raden je aan om altijd maximaal twee hoofdkleuren te kiezen voor je setting. Zo breng je eenheid in je foto en leg je de focus op je product. Is jouw product bijvoorbeeld donkerblauw? Kies dan voor maximaal nog één andere kleur voor je styling. Vul de rest van de setting aan met neutrale tinten om dit hoofdpalet te ondersteunen.

3. Kies voor zacht en warm licht

 De dagen worden korter en daarmee is het ook eerder donker. Misschien is het je ook opgevallen dat de zon lager aan de hemel staat en hiermee een warmer licht verspreidt. Deze sfeer wil je natuurlijk ook vangen in je foto’s.

Maar hoe creëer je voldoende licht om je setting goed te kunnen fotograferen?Onze tip voor het maken van warme gezellige foto’s, als er weinig daglicht voor handen is, is om een daglichtlamp te gebruiken en deze aan de kant van je raam te plaatsen. Zo valt dit licht mooi mee met de natuurlijke lichtbron van de zon en kan deze lichtinval worden versterkt. Op deze manier komt het licht dus van één kant waardoor je mooie diepte en een moody sfeer krijgt. Plaats je lamp ook niet te hoog om dat laagstaande herfstzonnetje na te bootsen.

4. Edit je foto’s met een beetje warmte

Breng dat winterse zonnetje terug in je nabewerking door nét wat meer warmte toe te voegen aan het eindbeeld. Onze favoriete app voor fotobewerking is Lightroom. Zij hebben ook een gratis mobiele app waarmee je perfect je beelden op een hoger niveau kunt bewerken. Bekijk hier een handige how-to van hoe je meer warmte toevoegd in nabewerking.

 

 5. COMBINEER DE JUISTE FOTOGRAFIE ACHTERGRONDEN VOOR MEER SFEER

Kies voor je start met fotograferen voor de juiste foto ondergronden. Zorg ervoor dat deze bij elkaar passen, neutraal zijn én jouw hoofdonderwerp op zijn mooist laten uitkomen.

Onze stylingboards zijn zo ontworpen dat de kleuren en structuren goed samengaan met diverse producten. En ze zijn eindeloos met elkaar te combineren!

Hier kun je alle prints bekijken.

 

Ga jij aan de slag met deze tips? Laat het ons weten in de reacties! En volg ons op Instagram voor nog meer handige tips.